мeatballs-whit-cheese

Необходими продукти:

  • 1000 гр. телешка кайма
  • 150 грама кашкавал Mandra
  • 125 гр. крема сирене Mandra
  • 30 грама разтопено масло Mandra
  • 1/2 глава червен лук нарязана на ситно
  • 150 грама пресен спанак
  • 1 скилидка чесън
  • 1 чаена лъжица смлян кимион
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1 чаена лъжица сладък червен пипер
  • 1 чаена лъжица суха мента
  • 1 чаена лъжица пушен червен пипер
  • 2 супени лъжици галета
  • 0.500 консерва нахут
  • 1/2 фреш лимон или на вкус
  • 200 грама кисело мляко
  • едно стръкче пресен чесън
  • пресен копър
  • мента
  • сол

Начин на приготвяне:

В дълбока купа смесваме каймата с половината разтопено масло, лук, кимион, сладък червен пипер, суха мента, пушен червен пипер , черен пипер и галета. Разбъркваме до хомогенна смес и оставяме за час, а може и да сте овкусили каймата предишната вечер.

мeatballs-whit-cheese

 

Нарязваме си кашкавала на квадрати и разпределяме каймата на равни топки (кюфтета). Във всяка топка кайма слагаме кашкавал и оформяме в кръгла форма на кюфте.

 

Редим кюфтенцата в тавичка и ги печем ча 15 минути на 20 градуса.

С пасатор пасираме спанак, нахут, крема сирене, останалото разтопено масло и чесън. Овкусяваме със сол, черен пипер и фреш лимон.

В купичка разбъркваме киселото мляко и добавяме щипка сол, черен пипер. Добавяме нарязани на ситно копър, мента и малко пресен чесън и разбъркваме.

мeatballs-whit-cheese

Сервираме в плоска чиния с лъжица спаначен нахут отгоре подреждаме кюфтенцата и добавяме от мленият сос.

Подходящи продукти за тази рецепта