Начин на приготвяне:
Смелете орехите в блендер до образуването на брашно. Обелете морковите и ги настържете. В отделен съд разбийте яйцата със захарта с миксер. След това добавете маслото, бакпулвера, вътрешната част на шушулка ванилия. Разбийте още веднъж с миксер, за да може съставките добре да се хомогенизират. Накрая добавете настърганите моркови и ореховото брашно. Разбъркайте добре със силиконова бъркалка.
Намажете две тавички с диаметър 18 сантиметра с краве масло MANDRA. Разпределете сместа в двете тавички и печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна около 20-25 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. След като се изпекат, извадете блатовете от тавичките и ги поставете върху метални решетки, за да изстинат напълно.
През това време пригответе крема като сложите всички продукти в дълбока купа и ги разбъркате до пълното хомогенизиране.
След това сложете единият блат в плоска чиния с подходящият размер. Поставете ацетатно фолио около блата, а около него ринг за торта. Сложете половината от крема върху блата, а върху него вторият блат. Завършете с крем и поставете тортата в хладилник за 12 часа. След това извадете тортата от хладилника и отстранете ринга и ацетатното фолио.
Разтопете шоколада на водна баня и добавете течната животинска сметана. Разбъркайте до хомогенизиране и залейте тортата. Загладете добре и поръсете с натрошен суров шам фъстък.
Можете да използвате и други ядки по желание – като орехи, като с тях ще загатнете, че в тортата има орехи.
Върнете в хладилник за още час, за да стегне.
Приятен апетит!
Подходящи продукти за тази рецепта