вълнено руло 001

Необхоими продукти:

за тестото:

  • 600 грама био бяло брашно
  • 250 милилитра топла вода
  • 30 грама краве масло MANDRA
  • 20 грама свежа мая
  • 1 чаена лъжичка кафява захар
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 2 яйца
  • 1 жълтък

за плънката:

  • краве сирене MANDRA
  • краве кашкавал MANDRA

за отгоре:

  • 1 белтък
вълнено руло

Начин на приготвяне:

Сложете яйцата в купа и ги разбийте на пяна заедно със захарта. Разтворете маята в топлата вода. Добавете я към разбитите яйца и отново разбийте до получаване на хомогенна смес. Пресейте брашното и го добавяйте към сместа лъжица по лъжица като вече разбивате с бъркалка за тесто. След като добавите цялото количество брашно, оставете робота да меси тестото или го омесете на ръка.

вълнено руло 006

Разделете кравето масло на части и го добавяйте малко по малко. Месенето трябва да е дълго и продължително. Аз оставих робота да меси около десет минути. След това покрийте купата с хавлиена кърпа и оставете тестото да втаса докато увеличи обема си два пъти. 

вълнено руло 005

След това разделете тестото на пет равни топки. Всяка топка премесете добре и оформете под елипсовидна форма с помощта на точилка. Всяка елипса разрежете с нож за пица в единият край – това, което се вижда на снимките. В краят, където няма разрез, сложете плънка от краве сирене и крави кашкавал MANDRA, които много добре се съчетават с такъв тип тесто. След това навийте на стегнато руло.

Подредете всяко едно от рулата в тава с диаметър 26 сантиметра. Предварително намажете тавата с краве масло. Покрийте тавата с хавлиена кърпа и оставете погачата да втаса, докато увеличи обема си два пъти. След като втаса я намажете с разбит белтък. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Печенето отнема около 35-40 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. След като се изпече, я извадете от фурната и поставете върху метална решетка.

пролетна млечна салата 006

Подходящи продукти за тази рецепта