Морковена торта

Необхоими продукти:

за блата:

  • 150 грама орехи
  • 3 средно големи моркова
  • 3 супени лъжици кокосова захар
  • 10 грама бакпулвер
  • 1 шушулка ванилия
  • 30 грама краве масло MANDRA
  • 3 яйца

за крема:

  • 500 грама крема сирене MANDRA
  • 125 грама краве масло MANDRA
  • 100 грама захар от фурми

за глазурата:

  • 250 грама шоколад за готвене (по избор)
  • 100 милилитра течна животинска сметана 35% масленост
Морковена торта
Морковена торта

Начин на приготвяне:

Смелете орехите в блендер до образуването на брашно. Обелете морковите и ги настържете. В отделен съд разбийте яйцата със захарта с миксер. След това добавете маслото, бакпулвера, вътрешната част на шушулка ванилия. Разбийте още веднъж с миксер, за да може съставките добре да се хомогенизират. Накрая добавете настърганите моркови и ореховото брашно. Разбъркайте добре със силиконова бъркалка. 

Намажете две тавички с диаметър 18 сантиметра с краве масло MANDRA. Разпределете сместа в двете тавички и печете на средно ниво в загрята на 180 градуса фурна около 20-25 минути. Проверявайте за готовност с клечка за зъби или дървен шиш. След като се изпекат, извадете блатовете от тавичките и ги поставете върху метални решетки, за да изстинат напълно. 

През това време пригответе крема като сложите всички продукти в дълбока купа и ги разбъркате до пълното хомогенизиране. 

След това сложете единият блат в плоска чиния с подходящият размер. Поставете ацетатно фолио около блата, а около него ринг за торта. Сложете половината от крема върху блата, а върху него вторият блат. Завършете с крем и поставете тортата в хладилник за 12 часа. След това извадете тортата от хладилника и отстранете ринга и ацетатното фолио.

Разтопете шоколада на водна баня и добавете течната животинска сметана. Разбъркайте до хомогенизиране и залейте тортата. Загладете добре и поръсете с натрошен суров шам фъстък.

Можете да използвате и други ядки по желание – като орехи, като с тях ще загатнете, че в тортата има орехи. 

Върнете в хладилник за още час, за да стегне. 

Приятен апетит!

Подходящи продукти за тази рецепта