мac-and-cheese

ПРОДУКТИ за 4порции:

  • 300 грама паста
  • 100 грама масло Mandra
  • 400 грама кашкавал Mandra
  • 100 грама сирене Mandra
  • 40 грама брашно
  • 800 мл. мляко Mandra
  • 20 грама начос
  • щипка сол и щипка лют червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата за около 6-7 минути, трябва да бъде ал денте. Прецеждаме и я оставяме в купа, като прибавяме 60 грама от маслото и я разбъркваме. Посоляваме с щипка сол и оставяме настрана.

мac-and-cheese

В тиган разтапяме останалото масло и добавяме брашно бъркаме непрестано за няколко минути. Добавяме млякото и продължаваме да бъркаме, докато бешамелът стане гладък и заври на слаб огън.

мac-and-cheese

Към бешамела прибавяме рендосаният кашкавал и бъркаме докато се разтопи и сместа стане хомогена.

Към цялата смес добавяме пастата с маслото и бъркаме за около минута на слаб огън.

мac-and-cheese

Изсипваме в тавичка пастата и соса и отгоре натрошаваме сирене, добавяме кашкавал и накрая добавяме натрошен начос и лют пипер пожелание.

мac-and-cheese

Печем на 220 градуса за 10-12 минути, докато придобие златист цвят.

Подходящи продукти за тази рецепта