ПРОДУКТИ за 4порции:
- 300 грама паста
- 100 грама масло Mandra
- 400 грама кашкавал Mandra
- 100 грама сирене Mandra
- 40 грама брашно
- 800 мл. мляко Mandra
- 20 грама начос
- щипка сол и щипка лют червен пипер на вкус
Сваряваме пастата за около 6-7 минути, трябва да бъде ал денте. Прецеждаме и я оставяме в купа, като прибавяме 60 грама от маслото и я разбъркваме. Посоляваме с щипка сол и оставяме настрана.
В тиган разтапяме останалото масло и добавяме брашно бъркаме непрестано за няколко минути. Добавяме млякото и продължаваме да бъркаме, докато бешамелът стане гладък и заври на слаб огън.
Към бешамела прибавяме рендосаният кашкавал и бъркаме докато се разтопи и сместа стане хомогена.
Към цялата смес добавяме пастата с маслото и бъркаме за около минута на слаб огън.
Изсипваме в тавичка пастата и соса и отгоре натрошаваме сирене, добавяме кашкавал и накрая добавяме натрошен начос и лют пипер пожелание.
Печем на 220 градуса за 10-12 минути, докато придобие златист цвят.