Билкови пилешки гърди пълнени с кашкавалено роле с шунка на Мандра, двойна доза вкуснотия
Начин на приготвяне:
Разделяме пилешкото филе и го правим на четири филета, като филетираме всяко за да стане като лист, който ще напълним и навием на руло. Стараем се дебелината да е еднаква. Овкусяваме със сол, мащерка, черен пипер, пушен червен пипер и поръсваме със зехтин. Оставяме да се маринова, докато приготвим плънката.
Сотираме морковите нарязани на дълго на половина, с малко масло и сол в тиган до златисто.
Режем на дълги дебели ивици краставичките, кашкаваленото роле, сушените домати.
Следващата стъпка е да завием внимателно на руло пилешкото филе, като го в единият край слагаме морков, кисела краставичка, кашкавалено роле и сушени домати. Навиваме като палачинка и в нагрят тиган слагаме масло и запечатваме до златисто рулата от всички страни.
В тава слагаме хартия за печене намазваме с масло и подреждаме четирите рула и отгоре поръсваме с настърган кашкавал.
Печем в загрята фурна на 200 градуса около 10-15 минути, докато кашкавалът придобие златист цвят.
В тиган с масло сотираме чесън с малко сол и добавяме спанак, като леко разбъркваме. Готвим около две минути, докато спанакът омекне и накрая овкусяваме със щипка индийско орехче и малко чили на вкус.
В плоска чиния правим канапе от спанакът и отгоре подреждаме нарязани на кръгчета пилешкото роле. Наливаме си една чаша бяло вино и очакваме близките ни да се усмихнат на това вкусно творение!☺
BUON APPETITO!
Подходящи продукти за тази рецепта