ПИЛЕШКО РОЛЕ С КАНАПЕ СПАНАК

Необхоими продукти:

  • 2 броя пилешко охладено филе
  • 250 грама кашкавалено роле с шунка на MANDRA
  • 50 грама кашкавал MANDRA
  • 100 грама масло MANDRA
  • 500 грама пресен спанак
  • 2 броя моркови
  • 8 броя сушени доматчета
  • 4 броя средно големи кисели краставички
  • 2 скилидки чесън
  • Зехтин
  • Щипка индийско орехче
  • Мащерка
  • Черен пипер
  • Пушен червен пипер
  • Сухо чили
  • Сол

Билкови пилешки гърди пълнени с кашкавалено роле с шунка на Мандра, двойна доза вкуснотия

Начин на приготвяне:

Разделяме пилешкото филе и го правим на четири филета, като филетираме всяко за да стане като лист, който ще напълним и навием на руло. Стараем се дебелината да е еднаква. Овкусяваме със сол, мащерка, черен пипер, пушен червен пипер и поръсваме със зехтин. Оставяме да се маринова, докато приготвим плънката.

ПИЛЕШКО РОЛЕ С КАНАПЕ СПАНАК

Сотираме морковите нарязани на дълго на половина, с малко масло и сол в тиган до златисто.
Режем на дълги дебели ивици краставичките, кашкаваленото роле, сушените домати.
Следващата стъпка е да завием внимателно на руло пилешкото филе, като го в единият край слагаме морков, кисела краставичка, кашкавалено роле и сушени домати. Навиваме като палачинка и в нагрят тиган слагаме масло и запечатваме до златисто рулата от всички страни.

ПИЛЕШКО РОЛЕ С КАНАПЕ СПАНАК

В тава слагаме хартия за печене намазваме с масло и подреждаме четирите рула и отгоре поръсваме с настърган кашкавал.
Печем в загрята фурна на 200 градуса около 10-15 минути, докато кашкавалът придобие златист цвят.
В тиган с масло сотираме чесън с малко сол и добавяме спанак, като леко разбъркваме. Готвим около две минути, докато спанакът омекне и накрая овкусяваме със щипка индийско орехче и малко чили на вкус.

ПИЛЕШКО РОЛЕ С КАНАПЕ СПАНАК

В плоска чиния правим канапе от спанакът и отгоре подреждаме нарязани на кръгчета пилешкото роле. Наливаме си една чаша бяло вино и очакваме близките ни да се усмихнат на това вкусно творение!☺
BUON APPETITO!

Подходящи продукти за тази рецепта